Zobni implantati so izdelani iz izjemno trpežnega materiala

Zobni implantati so pri nas pa tudi drugje po svetu odlična rešitev v primeru izgube zoba ali več zob naenkrat. Nekateri menijo, da so zobni vsadki, kot se lahko tudi poimenujejo, celo daleč najboljša rešitev v omenjeni situaciji. Ob tem pa se seveda vprašamo, kako lahko nek tujek v naših ustih, kjer so pogoji zelo zahtevni, zdrži tako dolgo časa, kot lahko zdržijo zobni implantati.

Verjetno bi življenjsko dobo zobnega vsadka precej bolje razumeli, če bi se pozanimali, iz česa so vsadki pravzaprav izdelani. Narejeni so iz titana, ki velja za izjemno trpežni material. Tudi v ustni votlini se več kot odlično obnese.

 

Zakaj je cena zobnih implantatov lahko tako zelo različna

Morda se vam bo zdelo, da je rešitev zobni implantati za vas cenovno previsoka. Ko pa boste podrobneje preverili, kaj vse vam takšna zobozdravstvena rešitev ponuja, se boste hitro premislili. Sicer pa se vam splača dobro preveriti oziroma prebrskati trg, saj so cene tovrstne storitve lahko precej različne.

Zakaj se torej cene zobnih implantatov med seboj tako zelo razlikujejo? Cena je v prvi vrsti odvisna od ponudnika, prav tako tudi od kakovosti. Ob tem je dobro poudariti, da se je prepoceni vsadkom dobro izogniti.

Zobni implantati so izdelani iz izjemno trpežnega materiala

 

Kako poteka vstavitev implantata in na kaj je potrebno paziti po operaciji

Če ste izgubili kakšen zob ali dva, morda več ali celo vse, je čas za razmislek o implantatih. Najprej si preberite, kaj zobni implantati so, nadomestek česa torej predstavljajo, kako izgledajo, iz česa so izdelani, koliko v povprečju stanejo. Vsi podatki so vam na voljo na spletni strani ponudnikov.

Na spletu si lahko preberete tudi to, kako poteka vstavljanje, koliko časa traja, ali so prisotne bolečine, kako izgleda okrevanje, kako je treba paziti pri samem vzdrževanju implantatov ter še veliko drugega. Ko boste dobro seznanjeni s tovrstno rešitvijo, najdite strokovnjaka, ki vam bo storitev omogočil po dovolj dostopni ceni.